Vill man vara fin får man lida pin. Eller?

1001837-sport-shoes-on-black-close-up

Hur viktigt är det att man går med stil? Hur stor betydelse har skorna för ditt mentala välbefinnande? Är det viktigare att vara snygg om fötterna än att fossingarna har det bra därinne i skorna?

Träningsskon – den optimala vardagsskon

Aftonbladets Wellness har intervjuat en fotterapeut som menar att vi ska välja skor efter fötternas komfort. Hon förklarar att obekväma skor kan ge en rad olika åkommor, som värk eller svamp, och hon träffar ofta på människor med besvärande symptom som uppkommit efter användande av felaktiga skor. Både skons uppbyggnad och vilket material den är tillverkad i är viktigt att ta i beaktande. Sulan är viktig och man ska gärna ha en formgjuten fotbädd. Lika viktigt är det med rätt storlek och en sko som ger både bra utrymme och stöd för foten. Materialet ska tillåta foten att andas.

Kan man hitta skor som har allt detta och samtidigt är snygga?

Självklart! Idag finns det mängder av bra skor som dessutom är en fröjd för ögat. Du behöver med andra ord inte välja mellan att vara snygg om fötterna och snäll mot dem. Den optimala vardagsskon är alltså en sko som både ger bra komfort och som du känner dig snygg i när du går. Idag kan man hitta den här typen av skor i de flesta större fysiska skobutiker eller på nätet där man ofta kan lyckas hitta samma skor till ett bättre pris. Webbutiken Sportamore är experter på både komfort och stil och i deras sortiment finner man skor från flera omtyckta varumärken.

En bra investering

En bra sko gör att du i längden orkar gå längre och inte blir lika trött i t.ex. ryggen om du går mycket under dagarna. Bra skor hjälper dig dessutom att hålla igång och få bra rutiner för den så viktiga vardagsmotionen.