Lätt och luftigt inför sommaren

Sommar

När vi nu redan befinner oss inne i juni månad är sommaren redan ett faktum. Även om den kanske inte slagit till med full kraft överallt i vårat avlånga land, finns det ändå en klar antydan på vad som komma skall. Värmen är snart här och med den också ökade soltimmar att bada sig i. Ledordet vad gäller kläder sammankopplat med sommaren är ”lätt och luftigt”. Det handlar med andra ord om plagg som är tunna och som låter huden andas.

Förutom att kläderna ska vara lätta och luftiga, vill man oftast även bära plagg som exponerar huden. Det för att det helt enkelt är svalare och för att många har en önskan om att bli brun. Tänk dock på att det kan vara skönt att ha tillgång heltäckande kläder av tunna och svala material. De dagar då solen gassar på som mest, vill man ibland undkomma strålarna en smula och då fungerar inte riktigt en collegetröja, på samma sätt som när kvällen anlänt och temperaturen sjunker en aning.

En populär trend både bland killar och tjejer inför årets sommarmånader är hattar som skyddar mot solen. För tjejerna handlar det antingen om stora böljande varianter av diverse olika material, eller någon form av stråhatt, det material som även är mest inne om du är kille. Det finns en skön tillbakalutad känsla med stråhatten som faller sig väl in under temat semester och avkoppling.

Vilken text man än skriver om sommarmode så är det svårt att inte nämna solglasögonen. Ingen accessoar är så träffsäker som ett par schyssta shades mitt i sommarvärmen. Det hjälper även till att bygga på din looks mystik, då det döljer en så pass viktigt del i utseendet som ögonen och kan få andra att nyfiket undra vem som döljer sig bakom.