Handla på second hand

-clothes-background

Vill man vara miljömedveten idag och vara med och dra sitt strå till stacken så är det ett bra sätt att börja genom att handla sina och barnens kläder på second hand. Det finns många olika plagg att välja mellan och en del av dem är knappt använda så man kan göra många härliga och penningsparande fynd.

Handla till barnen

Alla vet vi att det går åt mycket kläder när man har barn. Det börjar redan ifrån att de går på förskola och ska ha extra ombyten med sig, kläderna ska dessutom vara oömma och hålla för lekar och bus. Där kan man med fördel handla på second hand där kläderna dessutom ofta är tvättade ett flertal gånger innan man köper dem vilket också innebär att de kemikalier som användes på tyget när de var nytt nu har minskat och förhoppningsvis är borta. Även vintertid behövs ofta fler än ett par handskar, overaller och jackor för ombyten.

Stick ut från mängden

När du handlar till dig själv på second hand så är det inte bara en miljövinst och bättre för plånboken. Det hjälper dig också att skapa din egen personliga look och om man vill kan man gärna kombinera de nya modeplaggen med accessoarer som exempelvis en handväska från second hand.